Υλικά:
- 3 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος 125 γρμ. η καθεμιά
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- σκεύος μπαιν μαρί
- θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές
- ένα πινέλο σιλικόνης
- καραμέλες σμάρτις
~Εκτέλεση~
1. Κόβουμε την κουβρτούρα γάλακτος σε μικρά κομάτια και την τοποθετούμε στο μπαιν μαρί μαζί με το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε η ένταση της κουζίνας να είναι χαμηλή για να μην μας καεί η κουβερτούρα.
2. Παίρνουμε τις θήκες σιλικόνης, βουτάμε το πινέλο στη σοκολάτα και αλείφουμε μια στρώση προσέχοντας να πάει η σοκολάτα παντού. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε όλες τις θήκες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 15'.
3. Επαναλβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικαδία (βήμα 2) άλλες 4 φορές. Άλειμα σοκολάτας στις θήκες-ψυγείο για 15'. Δημιουργώ δηλαδή 4 στρώσεις σοκολάτας, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφες και το τελείωμα να είναι λείο για να μπορέσουμε να κολλήσουμε τα αυγά στο τέλος. Τοποθετούμε τις θήκες στο ψυγείο για 1 ώρα για να παγώσει η σοκολάτα.
4. Αφού έχει παγώσει η σοκολάτα καλά, ξεφορμάρουμε με μεγάλη προσοχή από τις θήκες. Παίρνουμε τα 1/2 αυγά, γεμίζουμε με καραμέλες σμάρτις και αλείφουμε με το πινέλο και λίγη ποσότητα σοκολάτας τις άκρες (εκεί που θα τα ενώσουμε δηλαδή). Έπειτα κολλάμε με τα άλλα 1/2 αυγά και λειαίνουμε στην ένωση τη σοκολάτα που προεξέχει. Σ' αυτό το σημείο καλό είναι κάθε αυγουλάκι να το ετοιμάζουμε ξεχωριστά και όχι όλα ταυτόχρονα για να μην μας παγώσει η κουβερτούρα και να προλάβουμε να κολλήσουν τ αυγά μεταξύ τους!
5. Τ αφήνουμε στην άκρη να παγώσουν και τα διακοσμούμε με οτιδήποτε θέλουμε, κορδέλα, σοκολάτα κλπ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου