ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

 


Υλικά


2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά 
250 γρ βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση 

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά
2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. Θα μοιάζει σα να έκοψε λίγο, αλλά δεν αγχωνόμαστε, θα ισιώσει με το που θα βάλουμε το αλεύρι.
3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και αν θέλουμε σε αυτή τη φάση τα περνάμε με το αυγό ή το γάλα ή ό,τι έχουμε επιλέξει). Τα ψήνουμε στους 180°C για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.



Σχόλια