ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Πολλές είναι οι περιπτώσεις που ενώ το παιδί απολαμβάνει και χαίρεται το μπάνιο στη μπανιέρα, αρνείται να κολυμπήσει στη θάλασσα γιατί την φοβάται. Αν και το δικό σας παιδάκι έχει την ίδια φοβία δεν πρέπει να ανησυχείτε αλλά να το βοηθήσετε να αντιμετωπίσει το φόβο του. Η φοβία αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική αφού το μπάνιο καθαριότητας στη μπανιέρα ειναι εκ διαμέτρου αντίθετο απ' το μπάνιο στη θάλασσα.

Η ιδανικότερη λύση σ' αυτή τη περίπτωση είναι να γράψετε το παιδί σε κολυμβητήριο, όπου ο δάσκαλος κολύμβησης θα βοηθήσει το παιδί να εξοικειωθεί με το νερό και να μάθει να κολυμπά μέσα σ' αυτό.

Ορισμένες επιπλέον τεχνικές με τις οποίες μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια του μικρού σας είναι η εξής:

Παίξτε μαζί στο σπίτι


Μπορείτε την ώρα του μπάνιου αντί να κάνετε το παιδάκι σας ένα γρήγορο ντους, να αφιερώσετε λίγο χρόνο γεμίζοντας τη μπανιέρα με νερό και τα αγαπημένα του παιχνίδια. Δείξτε του ορισμένες κινήσεις που μπορεί να κάνει στο νερό με τα χεράκια και τα ποδαράκια του, οι οποίες θα το βοηθήσουν στο κολύμπι. Επιπλέον πείτε του να προσπαθήσει να βάλει το κεφάλι στο νερό, μαθαίνοντας έτσι να κάνει βουτιά.


Μην το πιέσετε


Δώστε του χρόνο και μην επιμένετε να κάνει κάτι που δε θέλει. Το μπάνιο στη θάλασσα θα πρέπει να είναι γι' αυτό παιχνίδι και όχι φόβος και άρνηση. Με τον κατάλληλο χειρισμό και αντιμετώπιση θα συνηθίσει το μπάνιο στη θάλασσα.


Ενισχύστε την προσπάθεια με μπρατσάκια και σωσίβια


Πάρτε του μπρατσάκια, σωσίβιο και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ που θα το βοηθήσει να κολυμπήσει και εξηγήστε του ότι για να τα κερδίσει θα πρέπει σταδιακά να τα δοκιμάσει στη θάλασσα όπου θα μπορεί παράλληλα και να πατάει ώστε να μη φοβάται.


Σχόλια