ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ


  
Το βρεφικό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, απαλό και περισσότερο ευάλωτο από δέρματα παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι πιθανό να εμφανιστεί κάποια αλλεργία ή κάποια δερματική πάθηση εφόσον δεν δοθεί η κατάλληλη προσοχή κατά τη πλύση των βρεφικών ρούχων. Έτσι λοιπόν θα ήταν καλό να προσέχετε τα εξής :
  •          Tο υγρό απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη πλύση πρέπει να απευθύνεται στην ηλικία του μωρού σας και να είναι δερματολογικά ελεγμένο.
  •          Το ίδιο ισχύει και για το μαλακτικό. Θα ήταν καλό να είναι για βρεφικά δέρματα έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο μιας πιθανής αλλεργικής αντίδρασης.
  •          Πρέπει να χρησιμοποιείτε μια κανονική δόση απορρυπαντικού και όχι να βάζετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που συνιστάται. Κάτι τέτοιο δεν θα καθαρίσει τα ρούχα σε μεγαλύτερο βαθμό , αντίθετα θα μπορούσε να αφήσει υπολείμματα και να προκαλέσει αλλεργίες στο δέρμα του μωρού.
  •          Τα βρεφικά ρούχα πρέπει να πλένονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως 40 βαθμούς Κελσίου ,καθώς και να ξεβγάζονται αρκετές φορές έτσι ώστε να μην μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού.
  •         Θα ήταν καλό να πλένετε χωριστά τα δικά σας ρούχα από τα ρούχα του μωρού σας και αυτό γιατί τα βρεφικά ρούχα χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής στο πλύσιμο αλλά και για λόγους υγιεινής.
  •         Πρέπει πάντα να σιδερώνετε τα βρεφικά ρούχα για να αποστειρωθούν πλήρως και έπειτα να τα αφήνετε να κρυώσουν ώστε να φύγει η υγρασία που πιθανόν έχουν κρατήσει από το σίδερο.


Τις περισσότερες φορές δεν δίνεται η κατάλληλη προσοχή στο πλύσιμο των βρεφικών ρούχων καθώς φαίνεται μια διαδικασία εύκολη και απλή. Στη πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή και θα ήταν καλό να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής για την υγεία και την ασφάλεια του μωρού σας.


Επιμέλεια κειμένου


Κωνσταντίνα Ρήγα  (Παιδαγωγός) 

Σχόλια