ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...




Σύμφωνα με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο "Ομοφυλοφιλία είναι η ερωτική επιθυμία και διέγερση με άτομα του ιδίου φύλου. Ο όρος "ομοφυλοφιλία" χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει την ανοιχτή συμπεριφορά, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την αίσθηση της προσωπικής ή κοινωνικής ταυτότητας ενός ατόμου."



Στην κοινωνία που ζούμε η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να αποτελεί ένα θέμα ταμπού, κάτι για το οποίο  οι γονείς φοβούνται και ανησυχούν μη συμβεί στο δικό τους παιδί, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται σαν ασθένεια από την οποία το άτομο πρέπει να θεραπευτεί.



Όσον αφορά την αιτιολογία της ομοφυλοφιλίας έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα μελετών δίχως όμως να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι κανένας επιστήμονας μέχρι σήμερα δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά εάν ένα άτομο γεννιέται ή γίνεται ομοφυλόφιλος.



Όταν οι γονείς μαθαίνουν ότι το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο κυριεύονται από συναισθήματα ενοχής και άρνησης, σοκάρονται στο άκουσμα αυτού του γεγονότος ενώ ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι μήπως στιγματιστεί κοινωνικά.



Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα βοηθήσουν τους γονείς να διαχειριστούν την περίπτωση που μάθουν ότι το παιδί είναι ομοφυλόφιλο.



-   Παραμείνετε ψύχραιμοι. Μην νιώθετε ενοχές γι' αυτό το γεγονός. Είτε το ανακαλύψατε μόνοι σας είτε σας το ανακοίνωσε το παιδί σας μην γίνετε επιθετικοί και επικριτικοί απέναντί του. Πάρτε λίγο χρόνο προκειμένου να ελέγξετε τα συναισθήματά σας και να ηρεμήσετε. Δείτε πως έχει πραγματικά η κατάσταση δίχως υπερβολές.



- Ακούστε προσεκτικά αυτά που έχει να πει το παιδί σας. Δώστε του τη δυνατότητα να σας μιλήσει ελεύθερα και να σας πει όλα όσα αισθάνεται. Μην αποφύγετε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του. Μοιραστείτε με τη σειρά σας τις δικές σας σκέψεις και προβληματισμούς.



- Συζητήστε σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν και πως μπορεί να προφυλαχτεί.



- Προσπαθήστε να του δείξετε ότι σαν γονείς  είστε δίπλα του σε αυτή την επιλογή, ότι μπορεί  να σας εμπιστεύεται και βοηθήστε το να αποδεχτεί τον εαυτό του. 



- Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το γεγονός αυτό και τα συναισθήματά σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό προκειμένου να σας βοηθήσει.



Πηγή:http://www.sexmedic.gr/omofilofilia.asp

Σχόλια