ΝΤΟΝΑΤΣ ΟΡΕΟ


Υλικά για τα ντόνατς


1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ

1/2 κούπας ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κούπας σκόνη κακάο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπας γάλα πλήρες
1 αυγό
1 βανίλια σκόνη
1 1/2 κ.γ λιωμένο βούτυρο


Υλικά για την επικάλυψη


30 γρ τυρί κρέμα

2 κ.γ λιωμένο βούτυρο
1/3 φλ τσαγιού γάλα πλήρες
1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη άχνη, ίσως χρειαστεί κ λίγη ακόμα
1 βανίλια σκόνη
1 κούπα θριμματισμένα μπισκότα oreo για διακόσμηση

*Θα χρειαστούμε ακόμα ταψί με θήκες για ντόνατς .



~Εκτέλεση~


Για τα ντόνατς

1. Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

2. Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε το ξύδι, τη σκόνη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο.
Παίρνουμε τώρα αυτό το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο άλλο μπολ με τα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ ή μια σπάτουλα.

3. Παίρνουμε ένα κουτάλι και γεμίζουμε τις θήκες του ταψιού, περίπου 3/4 της θήκης, προσέχουμε να μην ξεχειλίσει το μείγμα.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.


Για την επικάλυψη

1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια καλά. Το μείγμα είναι έτοιμο μόλις θα έχει αποκτήσει μαλακή υφή.

2. Θριμματίζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη για το πασπάλισμα.

Όταν ψηθούν τα ντόνατς, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κι έπειτα βουτάμε τη μια τους πλευρά μέσα στο μείγμα της επικάλυψης και πασπαλίζουμε με θριμματισμένα μπισκότα oreo.


Τα ντόνατς oreo είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!



Πηγή: http://bakerbynature.com

Σχόλια