ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Υλικά που θα χρειαστείς

1 κρεμμύδι ξερό
1 μέτριο πράσο
2 - 3  κλωναράκια σέλινο
3 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φλιτζάνια λάχανο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
Λίγο φρεσκοκομμένο θυμάρι
3 ποτήρια ζωμό λαχανικών (λιώσε έναν κύβο αν δεν έχεις ζωμό)
Τριμμένο θυμάρι
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 γιαουρτάκι στραγγιστό (200 γρ.)

Πως θα το φτιάξεις


  1. Ρίξε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σόταρε το ξερό κρεμμύδι με το λευκό μέρος από το πράσο.
  2. Πρόσθεσε στη συνέχεια το σέλινο, τα καρότα, το λάχανο, τις πατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν ελαφρά.
  3. Σε άλλο σκεύος ζέστανε το ζωμό λαχανικλων να κάψει και πρόσθεσέ τον στα λαχανικά σου. Άφησε να πάρει βράση και χαμήλωσε τη φωτιά.
  4. Αλάτισε, πρόσθεσε την πάπρικα και το καυτερό πιπέρι. Σκέπασε και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Όταν η σούπα σου είναι έτοιμη, πέρασε από το σουρωτήρι και κράτησε τα λαχανικά σου στην άκρη.
  6. Ρίξε λίγα σε ένα μπλέντερ και πολτοποίησε καλά. Γύρισε τον πολτό στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Μπορείς να πασπαλίσεις τη σούπα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι φρυγανισμένο ψωμί. Τέλος πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Σχόλια