Υλικά που θα χρειαστείς
1 κρεμμύδι ξερό
1 μέτριο πράσο
2 - 3 κλωναράκια σέλινο
3 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φλιτζάνια λάχανο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
Λίγο φρεσκοκομμένο θυμάρι
3 ποτήρια ζωμό λαχανικών (λιώσε έναν κύβο αν δεν έχεις ζωμό)
Τριμμένο θυμάρι
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 γιαουρτάκι στραγγιστό (200 γρ.)
Πως θα το φτιάξεις
- Ρίξε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σόταρε το ξερό κρεμμύδι με το λευκό μέρος από το πράσο.
- Πρόσθεσε στη συνέχεια το σέλινο, τα καρότα, το λάχανο, τις πατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σε άλλο σκεύος ζέστανε το ζωμό λαχανικλων να κάψει και πρόσθεσέ τον στα λαχανικά σου. Άφησε να πάρει βράση και χαμήλωσε τη φωτιά.
- Αλάτισε, πρόσθεσε την πάπρικα και το καυτερό πιπέρι. Σκέπασε και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
- Όταν η σούπα σου είναι έτοιμη, πέρασε από το σουρωτήρι και κράτησε τα λαχανικά σου στην άκρη.
- Ρίξε λίγα σε ένα μπλέντερ και πολτοποίησε καλά. Γύρισε τον πολτό στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μπορείς να πασπαλίσεις τη σούπα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι φρυγανισμένο ψωμί. Τέλος πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου