ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ




Υλικά

1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1/4 ψωμί μπαγιάτικο1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 ποτήρι ούζο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύριγια το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει.
  2. Μόλις μουλιάσει το στραγγίζουμε και το βάζουμε τρίμματα σε ένα μπολ και τον τόνο, αφού τον θρυμματίσουμε και αυτόν με τα χέρια.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα μας αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, κύμινο, ούζο, μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  4. Πλάθουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
  6. Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι, πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  7. Όταν χρησίσουν είναι έτοιμα.

Σχόλια