ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ


Υλικά για την τάρτα
Λίγο ανάλατο βούτυρο για το ταψάκι και για επάλειψη στο τέλος
1 κούπα γάλα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη και λίγη ακόμα για γαρνίρισμα
¾ από ένα μικρό κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι αλάτι
2 ώριμες μπανάνες
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
Λίγο μέλι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώστε μία ατομική φόρμα για σουφλέ. Σε μεγάλο μπολ αναμείξτε το γάλα, το αυγό, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέστε τη βρώμη και ρίξτε το μίγμα στη φόρμα.
Καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε μακριές φέτες. Τοποθετήστε τις πάνω στο μείγμα έτσι ώστε να το καλύψουν όλο, με μία μόνο στρώση. Πασπαλίστε με λίγη μαύρη ζάχαρη και αλείψτε με λίγο βούτυρο.
Τοποθετήστε την φόρμα στον φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά. Αν θέλετε να καραμελώσετε τις μπανάνες, «γυρίστε» τον φούρνο στο γκριλ για 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε με μέλι.

Σχόλια