ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!



  Τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και τα παιδιά έχουν μπει ξανά στο ρυθμό τους. Σίγουρα οι περισσότεροι γονείς θα έχετε ήδη κάνει τις απαραίτητες σχολικές αγορές. Ανάμεσα σ' αυτές φυσικά είναι και η σχολική τσάντα του παιδιού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τη καθημερινότητάς του. Αλήθεια, γνωρίζετε όσα πρέπει γύρω από τη σχολική τσάντα και τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη μεταφορά της στη πλάτη του παιδιού;

Το κατάλληλο σακίδιο πλάτης για το παιδί είναι αυτό του οποίου το μέγεθος είναι ανάλογο με τη δομή του σώματος του παιδιού. Δεν θα πρέπει να κρέμεται χαμηλότερα από τους γοφούς του παιδιού. Επιπλέον θα πρέπει να έχει απαραίτητα δύο ιμάντες ώμου, που θα έχουν ικανοποιητικό φάρδος και πάχος, η πλάτη της τσάντας να είναι ενισχυμένη και μαλακή και τέλος να έχει μικρό βάρος. Εάν η απόσταση που διανύει το παιδί μέχρι το σχολείο είναι μεγάλη τότε καλό θα ήταν η τσάντα να έχει και ροδάκια κύλισης.

Μια φθαρμένη και αρκετά βαριά τσάντα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο παιδί. όπως αντίστοιχα και η μη σωστή χρήση της τσάντας. Το βάρος του φορτίου της τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 15-20% του βάρους του σώματος του παιδιού. Οι ορθοπαιδικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η λάθος χρήσης της σχολικής τσάντας μπορεί να τραυματίσει τους μύες και τους συνδέσμους και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πόνο στην πλάτη, στον αυχένα και τους ώμους. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη στάση του σώματος του παιδιού.

  Για να κατανοήσετε λοιπόν εάν η σχολική τσάντα είναι κατάλληλη για το παιδί καλό θα ήταν να ελέγχετε το βάρος της να μην είναι υπερβολικό από το φορτίο των βιβλίων. Παρατηρήστε εάν το παιδί δυσκολεύεται να μεταφέρει το σακίδιο ή μήπως παρουσιάζει πόνο στους ώμους και την πλάτη. Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντική η σωστή προσαρμογή του ύψους των λουριών καθώς και η χρήση της ζώνης για τη μέση (την περιλαμβάνουν ορισμένες τσάντες) η οποία βοηθά να μοιράζεται ομοιόμορφα το βάρος.

Πηγή: http://tkdmag.gr/

Σχόλια