ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά που θα χρειαστείς

1/2 κιλό κολοκυθάκια
5- 6 παξιμαδάκια
100 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
2 αυγά 
Αλάτι
Πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις


  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°
  2. Πλένεις τα κολοκυθάκια και τα κόβεις κατά μήκος σε 4 μπαστουνάκια. Τα βάζεις σε σουρωτήρι, πασπαλίζεις με αλάτι και τα αφήνεις να στραγγίξουν μέχρι να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Θρυμμάτισε στο μούλτι τα παξιμάδια και τρίψε τη παρμεζάνα.
  4. Ανακάτεψε σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη παρμεζάνα, τα παξιμάδια, τη καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι.
  5. Σε ένα μπωλ χτύπα τα αυγά. 
  6. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  7. Με μια λαβίδα, βούτηξε μερικά μπαστουνάκια στο αυγό και μετά στο μίγμα της παρμεζάνας.
  8. Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια στο ταψί και συνέχισε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα.
  9. Ψήνεις στους 220° για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν.
Σέρβιρε με γιαούρτι ανακατεμμένο με φρέσκα μυρωδικά.

Πηγή: http://pepiskitchen.blogspot.gr


Σχόλια