4 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Η μεγαλύτερη αγωνία των γονέων για τα παιδιά τους είναι αν περνούν αρκετό και ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Ειδικά όταν αυτοί εργάζονται και ο χρόνος που μπορούν να εξασφαλίσουν, είναι περιορισμένος. Είναι τόσο απασχολημένοι, που αγωνίζονται να βρουν χρόνο μέσα στην ημέρα για να το κάθε παιδί. Αισθάνονται τύψεις και ότι αποτελούν κακούς γονείς, επειδή δεν περνούν τον χρόνο που θα ήθελαν με κάθε ένα από τα παιδιά τους καθημερινά. 

Με τους ρυθμούς όμως και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι δύσκολο να διοχετεύσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, ξεχωριστά σε κάθε σας παιδί, όπως θα το επιθυμούσατε. Σίγουρα, θα έχουν υπάρξει στιγμές στη ζωή σας, όπου απλά δεν μπορείτε να βρείτε την επιπλέον ώρα στην ημέρα να καθίσετε να παίξετε με τα παιδιά σας.

Παρόλο που είναι δύσκολο για εσάς, υπάρχει τρόπος να ξεκλέψετε χρόνο και να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας..ακόμα κι αν είναι μικρές στιγμές μέσα στην ημέρα, αυτό που έχει σημασία είναι να περνάτε χρόνο μαζί τους!

Τρόποι για να έχετε προσωπικό χρόνο με τα παιδιά

Ορισμένοι τρόποι για να εξασφαλίσετε χρόνο είναι:


  • Στο αυτοκίνητο. Ο αδιάσπαστος χρόνος του αυτοκινήτου είναι ο τέλειος χρόνος για να συνδεθείτε με τα παιδιά. Αυτό ισχύει για μικρά παιδιά μέχρι και εφήβους. Απενεργοποιήστε τη μουσική, κατεβάστε το τηλέφωνο και μιλήστε στα παιδιά σας. Μερικές από τις καλύτερες συζητήσεις που μπορείτε να έχετε με τα παιδιά σας είναι αυτές στο αυτοκίνητο.
  • Κατά την ώρα του ύπνου. Προσπαθείστε να περάσετε μερικά επιπλέον λεπτά το βράδυ που βάζετε τα παιδιά σας για ύπνο. Προσπαθήστε να μην βιάζετε την ρουτίνα για τον βραδινό ύπνο (αν και θα το θέλατε πολύ μερικές φορές) και επιβραδύνετε το χρόνο για να συνδεθείτε μαζί τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από μια δύσκολη μέρα.
  • Κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ίσως είναι δύσκολο να βρείτε το χρόνο και να γευματίσετε μαζί με τα παιδιά, ωστόσο προσπαθήστε να είστε εκεί στα οικογενειακά γεύματα. Ακόμα κι αν είναι μια φορά την εβδομάδα. 
  • Κατά τη διάρκεια των εργασιών. Κάντε μαζί με τα παιδιά δουλειές του σπιτιού, όπως να μαζέψετε το τραπέζι ή να πλύνετε τα πιάτα. Η ανάλογη εργασία όπως αυτή μπορεί πραγματικά να είναι μια καλή στιγμή για συζήτηση. Μπορείτε να καθίσετε και να συνομιλήσετε όταν ολοκληρώσετε κάτι.


Τα μικρά αυτά λεπτά ποιοτικού χρόνου είναι απλά καθημερινές δραστηριότητες και είναι αρκετά εύκολο να ενσωματωθούν στην καθημερινή σας ζωή.

Σχόλια