5 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ


Οι άνθρωποι πάντα μιλάνε για το πώς τα μωρά βρίσκουν το μπάνιο τόσο χαλαρωτικό, αλλά μερικές φορές φαίνεται τα μωρά να το μισούν, και αντί να είναι μια χαλαρωτική εμπειρία είναι αγχωτική σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Εάν και το δικό σας νεογέννητο μισεί το μπάνιο, αυτά τα 5 κόλπα θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την ώρα του μπάνιου από αγχωτική σε χαλαρωτική.

5 λόγοι για τους οποίους τα μωρά μισούν το μπάνιο και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

○ Θερμοκρασία μπάνιου - είναι αρκετά ζεστό;

Τα νεογέννητα προτιμούν πολύ ζεστό μπάνιο. Ο καλύτερος για να διαπιστώσετε αν το νερό έχει τη σωστή θερμοκρασία είναι να βουτήξετε τον αγκώνα του χεριού σας. Αν μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας μέσα δίχως να καίγεστε, τότε είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία.

 Βάθος μπάνιου - είναι αρκετά βαθιά;

Τα νεογέννητα αγαπούν να μπορούν να επιπλέουν. Ετοιμάστε το μπάνιο ωραίο και γεμάτο, ώστε να μπορεί το μωράκι σας να επιπλέει, ενώ υποστηρίζεται από εσάς.

○ Είναι πεινασμένο; - ταΐστε το πρώτα

Όταν πρόκεται να κάνετε το μωρό σας μπάνιο, φροντίστε να είναι ήδη ταϊσμένο. Με αυτό τον τρόπο, το μωρό δεν θα πεινάει ενώ απολαμβάνει το μπάνιο και ελπίζουμε ότι αν είστε αρκετά τυχεροί μετά το φαγητό και το μπάνιο, θα είναι έτοιμο να χαλαρώσει για έναν υπέροχο ύπνο τη νύχτα. Αυτό είναι και το σχέδιο!

○ Κάντε το μωρό σας να αισθάνεται ασφαλές - καλύψτε το με ένα πανί

Πάρτε μια μικρή πετσετούλα ή ένα πανί, βουτήξτε το στο ζεστό νερό του μπάνιου κι έπειτα τοποθετείστε το πάνω στην κοιλίτσα του. Αυτό μπορεί να κάνει το νεογέννητο να αισθάνεται ασφαλές στο μπάνιο. Βεβαιωθείτε ότι το πανί έχει ζεστό νερό και αν χρειάζεται βουτήξτε το ξανά, ώστε να μην κρυώνει.

○ Αποφύγετε τις αλλαγές θερμοκρασίας - ζεστάνετε την πετσέτα και τα ρούχα τους

Αφού βγείτε από ένα ωραίο ζεστό μπάνιο, το μωρό μπορεί να βρει την αλλαγή της θερμοκρασίας αρκετά αναστωτική. Αν έχετε καλοριφέρ στο μπάνιο σας, κρεμάστε τα ρούχα και την πετσέτα σε αυτό, κατά τη διάρκεια του μπάνιου, έτσι θα είναι άνετα και ζεστά. Αν δεν έχετε καλοριφέρ σιδερώστε τα ρούχα και τυλίξτε τα για να διατηρήσουν τη ζεστή θερμοκρασία.

Ευελπιστούμε ότι με αυτές τι 5 απλές συμβουλές, η ώρα για το μπάνιο του μωρού σας θα μετατραπεί από αγχωτική σε χαλαρωτική!

Σχόλια