5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ


Έρχεται η στιγμή που θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι έπειτα από μια κουραστική μέρα κι ενώ κλείνεις τα μάτια ν' αποκοιμηθείς, έρχονται στο μυαλό σου όλες οι υποχρεώσεις που δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις μέσα στην ημέρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να κοιμάσαι πολύ γρήγορα και να ξεκουράζεσαι είναι να ακολουθήσεις αυτές τις 4 συνήθειες.

1. ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου είναι έχοντας φτιάξει ένα πλάνο. Σχεδίασε όσα έχεις να κάνεις για την επόμενη μέρα από τον βράδυ και προσπάθησε αυτό να γίνει μια καθημερινή συνήθεια. Κατέγραψε ορσμένες κύριες ενέργειες που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα(π.χ. πρωινό, προπόνηση, συγκεκριμένες εργασίες).

2. ΒΑΛΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΘΟΡΥΒΟ

Ο ύπνος είναι πολύτιμος αφού θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις με ενέργεια και όρεξη ώστε να απολαύσεις την ημέρα σου. Επομένως απλά βάλε το τηλέφωνο μακριά για να μην ενοχλείσαι ή μπαίνεις στον πειρασμό να ελέγξεις τις ειδοποιήσεις στο facebook. Στόχος είναι να ξεκουραστείς πλήρως τη νύχτα και να απολαύσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου.

3. ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ

Πήγαινε πίσω στο ξεκίνημα της ημέρας σου και σκέψου για πράγματα αισθάνεσαι ευγνώμων, τι εκπληκτικά πράγματα συνέβησαν σήμερα και χρησιμοποίησε αυτό τον προβληματισμό για να κλείσεις όλες σου τις σκέψεις.

4. ΔΙΑΒΑΣΕ

Αφού βάλεις το τηλέφωνό σου μακριά και αναλογιστείς την ημέρα σου, πάρε ένα βιβλίο και διάβασε λίγο. Ακόμα κι αν είναι μερικές σελίδες θα σε βοηθήσει να αποσυνδεθείς από την ημέρα και τις καθημερινές ανησυχίες και θα σε διευκολύνει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.

Σχόλια