6 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ


Ζούμε σε τόσο γρήγορους ρυθμούς, έχοντας να κάνουμε το ένα πράγμα μετά το άλλο και δεν συνειδητοποιούμε ότι αφήνουμε τη ζωή μας να περάσει δίχως στη πραγματικότητα να την απολαμβάνουμε. Διασπάται εύκολα η προσοχή μας έχοντας ένα συντριπτικό βάρος ευθυνών. Έχουμε τόσους πολλούς καθημερινούς, εβδομαδιαίους, μηνιαίους και ετήσιους στόχους στη ζωή που τις περισσότερες φορές πιστεύουμε ότι θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι μόλις επιτευχθούν όλοι.

Επομένως, προσπαθούμε να βιαστούμε και να πετύχουμε όλους τους στόχους μας και μόλις τα επιτύχουμε όλα, αισθανόμαστε χαρούμενοι για λίγο και στη συνέχεια ζητάμε να πετύχουμε κάτι ακόμα. Σας έχει συμβεί και εσάς αυτό;

Νομίζω ότι να έχεις στόχους στη ζωή και να εκτελείς καθήκοντα κάθε μέρα είναι πολύ σημαντικό. Αλλά μερικές φορές είμαστε τόσο βιαστικοί και επικεντρωμένοι στο να κάνουμε ό,τι κάνουμε ώστε ξεχνάμε να ζούμε τη στιγμή. Έτσι ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη ζωή περισσότερο. Όλοι αγωνιζόμαστε με αυτό, γι' αυτό έγραψα αυτό για εσάς και τον εαυτό μου. Όλοι χρειαζόμαστε μια καλή υπενθύμιση τώρα και στη συνέχεια να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τα απλά πράγματα στη ζωή.

1. Ελέγξτε την αναπνοή σας

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ηρεμήσετε είναι να επιβραδύνετε την αναπνοή σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα και ρηχά αναπνέουμε. Λανβάνοντας αργές βαθιές αναπνοές θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη στιγμή. Υπάρχουν πολλά οφέλη από την βαθιά αναπνοή. Θα αναφέρω ορισμένα από αυτά εδώ:

  • Σας βοηθά να σας χαλαρώσει
  • Μειώνει το ρυθμό της καρδιάς σας
  • Ανακουφίζει τον πόνο
  • Βελτιώνει την πέψη σας
  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
  • Σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα
  • Μειώνει το άγχος
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Αυτά είναι μόνο μερικά οφέλη. Υπάρχουν ατελείωτα οφέλη από τη βαθιά αναπνοή. 

2. Πάρτε λιγότερες ευθύνες

Ένας λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα είναι επειδή αναλαμβάνουμε ευθύνες μόνο και μόνο επειδή αισθανόμαστε άσχημα λέγοντας όχι.
Μάθετε να λέτε όχι (με ωραίο τρόπο) και σεβαστείτε τον πολύτιμο χρόνο σας.

3. Ζήστε τη στιγμή

Χρειάζεται πρακτική άσκηση να ζούμε την παρούσα στιγμή. Είναι κάτι πολύ απλό να κάνουμε, αλλά μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εξασκηθείτε καθημερινά, εστιάζοντας σε αυτή τη στιγμή. Είτε πλένετε πιάτα, είτε δουλεύετε, είτε περπατάτε. Έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

4. Εξερευνήστε νέα πράγματα και μέρη

Έχουμε την ίδια καθημερινή ρουτίνα κάθε μέρα, οπότε προσπαθείστε να ανανεώσετε τις συνήθειες σας. Μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη σας, να ταξιδέψετε κάπου μακριά ή μπορείτα να κάνετε κάτι απλό όπως να δοκιμάσετε ένα νέο εστιατόριο ή να φτιάξετε ένα νέο γεύμα για την οικογένειάς σας. Υπάρχουν τόσα πολλά νέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα και να κρατήσετε τον ενθουσιασμό στη ζωή σας.

5. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να μεγαλώνετε

Λατρεύω να διαβάζω βιβλία, άρθρα, να παρακολουθώ βίντεο και να λαμβάνω ηλεκτρονικά μαθήματα για την προσωπική ανάπτυξη. Με ό,τι και αν είστε παθιασμένοι, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε περισσότερα γι' αυτό και συνεχίστε να μαθαίνετε και να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας γι' αυτό το θέμα. Η εκμάθηση δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ειδικά αν μθαίνετε για πράγματα που είστε παθιασμένοι.

6. Να είστε ευτυχείς με αυτά που έχετε επιτύχει

Για να απολαύσετε τη ζωή περισσότερο, πρέπει να είστε ευτυχείς και ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε σήμερα και όσα έχετε επιτύχει μέχρι τώρα στη ζωή σας.

Σχόλια