ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ


Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
1 πακέτο (500γρ) πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
200 γρ μαλακό τυρί (τύπου φιλαδέλφεια)
Ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σεένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κλυβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10' περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
  4. Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Σχόλια