Υλικά που θα χρειαστείς
240 γρ. μανιταριών από διαφορετικά είδη
1 μεσαίο κρεμμύδι
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ηλιέλαιο
470 ml νερού με 1 διαλυμένο κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. αλεύρι
120 ml γάλα
Φρέσκο τριμμένο αλάτι και πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, καθάρισε καλά και κόψε τα μανιτάρια.
- Τηγάνισε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο και το λάδι για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια στο τηγάνι και άφησέ τα όλα μαζί για περίπου 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.
- Πρόσθεσε μισό μίγμα ζωμού από κοτόπουλο, ανακάτευε καλά "ξύνοντας" το αλεύρι που έχει μείνει στον πάτο του τηγανιού ώστε να ανέβει προς τα πάνω.
- Συνέχισε να ανακατεύεις προσθέτοντας το μισό γάλα και μετά πρόσθετε εναλλάξ το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο μίγμα νερού με το ζωμό.
- Βάλε αρκετό πιπέρι και άφησέ το να σιγοβράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Μπορείς να συνοδεύσεις τη σούπα με κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή:http://www.dona.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου