ΖΕΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ


Υλικά που θα χρειαστείς

240 γρ. μανιταριών από διαφορετικά είδη
1 μεσαίο κρεμμύδι
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ηλιέλαιο
470 ml νερού με 1 διαλυμένο κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. αλεύρι
120 ml γάλα
Φρέσκο τριμμένο αλάτι και πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις


  1. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, καθάρισε καλά και κόψε τα μανιτάρια.
  2. Τηγάνισε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο και το λάδι για 2 λεπτά.
  3. Πρόσθεσε τα μανιτάρια στο τηγάνι και άφησέ τα όλα μαζί για περίπου 4 λεπτά.
  4. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.
  5. Πρόσθεσε μισό μίγμα ζωμού από κοτόπουλο, ανακάτευε καλά "ξύνοντας" το αλεύρι που έχει μείνει στον πάτο του τηγανιού ώστε να ανέβει προς τα πάνω.
  6. Συνέχισε να ανακατεύεις προσθέτοντας το μισό γάλα και μετά πρόσθετε εναλλάξ το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο μίγμα νερού με το ζωμό.
  7. Βάλε αρκετό πιπέρι και άφησέ το να σιγοβράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Μπορείς να συνοδεύσεις τη σούπα με κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.



Πηγή:http://www.dona.gr

Σχόλια