ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά

2 φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
4 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες


  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  3. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίξτε στη ζύμη τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε ναπάνε παντού.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι, παρτε από τη ζύμη και τοποθετήστε δίπλα-δίπλα σε ένα δίσκο ψησίματος, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει ένα φύλλο λαδόκολλας.
  7. Ψήνετε τα μπισκότα για 15 λεπτά.
  8. Απολαύστε ζεστά ή αρργότερα!
*Για να αποθηκεύσετε τη ζύμη για μεταγενέστερη χρήση, παρτε από τη ζύμη σε σχήμα μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις δίπλα-δίπλα σε ένα δίσκο ψησίματος. Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο για έως και 1 μήνα.

Σχόλια