Υλικά
2 φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
4 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε στη ζύμη τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε ναπάνε παντού.
- Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι, παρτε από τη ζύμη και τοποθετήστε δίπλα-δίπλα σε ένα δίσκο ψησίματος, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Ψήνετε τα μπισκότα για 15 λεπτά.
- Απολαύστε ζεστά ή αρργότερα!
*Για να αποθηκεύσετε τη ζύμη για μεταγενέστερη χρήση, παρτε από τη ζύμη σε σχήμα μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις δίπλα-δίπλα σε ένα δίσκο ψησίματος. Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο για έως και 1 μήνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου