ΚΕΙΚ ΜΕ NUTELLA


Υλικά

4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1 κούπα & 1 κ.σ. nutella (300 γρ)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125 γρ)
1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια (προεραιτικά)


Οδηγίες


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη θέση από κάτω.
  2. Βουτυρώνουμε μια μικρή φόρμα για κέικ και τοποθετούμε στον πάτο ένα φύλλο λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη nutella και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα. Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζουμε τη τεμαχισμένη σοκολάτα (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.

Σχόλια