ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ;



Όλοι αισθανόμαστε κατά καιρούς δυσαρεστημένοι. Είναι φυσιολογικό. Είναι πραγματικά καλό. Αυτά τα συναισθήματα δυσαρέσκειας είναι που μας ωθούν να κάνουμε αλλαγές.

Εάν αισθάνεστε διαφορετικά το τελευταίο διάστημα, ότι είστε λυπημένοι, αλλόκοτοι, γκρινιάρηδες ή γενικά δυσαρεστημένοι, σας έχουμε 5 ερωτήσεις που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας και να διαπιστώσετε τι ακριβώς συμβαίνει.

1. Έχω φάει

Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα και δεν είναι καθόλου αστείο. Στη διάρκεια της ημέρας οι απαιτήσεις, οι ρυθμοί και οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν να έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα και καταφεύγετε σε εύκολα και γρήγορα σνακ.


2. Έχω πιεί αρκετό νερό

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία από το πόσιμο νερό.
Η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού την ημέρα προσδίδει στον οργανισμό ενέργεια, συμβάλει στην βελτίωση της επιδερμίδας, τη μείωση των πονοκεφάλων και αποβάλει τις τοξίνες.

3. Κοιμάμαι αρκετά

Εάν νιώθετε αρκετά κουρασμένοι και σας κάνει να αισθάνεστε δυσαρεστημένοι τότε πρέπει να γίνει μια αλλαγή.
Όταν μας κυριεύει το άγχος ο ύπνος φαίνεται να είναι από τα πρώτα πράγματα που θυσιάζουμε.
Ωστόσο η λήψη αρκετού ύπνου (7-8 ώρες) είναι απαραίτητη για την υγεία μας τόσο διανοητικά όσο και σωματικά.

4. Φροντίζω τον εαυτό μου

Δεν μπορείτε να φροντίσετε οποιονδήποτε άλλον αν δεν φροντίσετε πρώτα τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε κανέναν πραγματικά και αυτό θα σας κάνει πολύ δυσαρεστημένους.

5. Δείχνω ευγνωμοσύνη

Αν εστιάζουμε διαρκώς σε αυτά που δεν έχουμε αποκτήσει αντί να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε στη ζωή μας αυτό μπορεί να μας κάνει πολύ δυσαρεστημένους.
Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε ευγνωμοσύνη είναι να γράψετε γι αυτά που αισθάνεστε ευγνώμονες και έχετε στη ζωή σας. Αυτό είναι αρκετά απλό και λειτουργεί. 

Αν μετά από όλα ή μερικά από αυτά εξακολουθείτε να είστε δυσαρεστημένοι, ίσως είναι καιρός να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλώνεστε με δυσάρεστα συναισθήματα για ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να ζητήσετε βοήθεια!

Σχόλια