ΚΡΥΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ....ΚΕΙΚ!!!!



Μία ακόμη φορά σε σκληρό lockdown και με τον καιρό σύμμαχο για να μείνουμε μέσα στο σπίτι! Ευκαιρία λοιπόν για μια απόδραση στην εξωτική… κουζίνα!

Όλο και πιο συχνά έχει παρατηρηθεί οι οικογένειες την περίοδο του εγκλεισμού να πειραματίζονται στην κουζίνα. Γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για ένα διαφορετικό κέικ με τα πιο απλά υλικά που μπορείτε να σκεφτείτε. Ένα κέικ σε σχήμα… ζέβρας!! Μία ιδέα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Φαντάζεστε την αντίδραση του μικρού σας όταν του πείτε ότι θα μπείτε μαζί στην κουζίνα και θα ετοιμάσετε ένα κέικ που θα μοιάζει με ζέβρα;

Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα βήμα τη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ:

Ø  250 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ έβαλα βιτάμ soft)

Ø  2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

Ø  4 αυγά (5 αν είναι μικρά)

Ø  2 βανίλιες

Ø  500 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ø  1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού

Ø  2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα (ή το χυμό πορτοκάλι) με το αλεύρι. Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα μας, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα μείγμα θα προσθέσουμε το κακάο και θα χτυπήσουμε για λίγο ακόμα.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό και ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού βάζοντας μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της βανίλιας, και έπειτα από πάνω προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα με το κακάο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΙΑ  ΚΑΘΕ ΜΕΙΓΜΑ.

Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν. Δεν κουνάμε το ταψί μας, αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά.


Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε πάνω κάτω (στις αντιστάσεις και όχι στον αέρα) στους 180οC για περίπου 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει! Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση. Περιμένουμε να μας στείλετε κι εσείς τη δική σας προσπάθεια!!        


  \


 Επιμέλεια κειμένου

Βίκυ Σωτηροπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

Ø  Η συνταγή είναι από το site: https://cookpad.com/gr/sintages/3080980-entuposiako-keik-zebra και δεν αποσκοπούμε σε κανένα κέρδος μέσω αυτής. ΔΕΝ υπάρχει τοποθέτηση προϊόντων.

Σχόλια