ΕΣΥ ΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ;


Επέστρεφες από το σχολείο τρέχοντας να αφήσεις την τσάντα σου και να βγεις αμέσως για παιχνίδι;
Δεν σε ένοιαζε και πολύ αν τα ρούχα σου "είναι στη μόδα". Ξυπνούσες νωρίς το Σαββατοκύριακο να προλάβεις το αγαπημένο σου παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση και θύμωνες λιγάκι όταν νύχτωνε και άκουγες τη φωνή της μαμάς σου να σε καλεί πίσω στο σπίτι;

Η παιδική ηλικία είναι ένα δώρο για όλους μας...χωρίς πολλές ευθύνες και σκοτούρες!
Ας αφήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας να ζήσουν και να απολαύσουν αυτό το δώρο.
Σίγουρα, οι εποχές αλλάζουν και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πλέον αυξημένες για μικρούς και μεγάλους.
Τα ενδιαφέροντα των παιδιών έχουν αλλάξει και  έχουν προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους και φυσικά τα παιδιά είναι είναι πολύ πρόθυμα να εξερευνήσουν τον κόσμο της.
Σαφώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη χρήση του κινητού ή του tablet. Κάποιες φορές μάλιστα είναι και βοηθητικά μέσα στην εκπαίδευση τους. Πόσο  μάλλον στην παρούσα φάση που είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση.

Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια να περιορίσουμε την χρήση τους, ας το δούμε σαν μια ευκαιρία να βγούμε  στο μπαλκόνι, στην αυλή, στο πάρκο, στη θάλασσα ή στο βουνό και να παίξουμε.
Να θυμηθούμε και εμείς πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, να "μαζεύουμε" στιγμές γέλιου και χαράς με τα παιδιά μας. Ίσως έτσι νιώσουμε και εμείς, για άλλη μια φορά, παιδιά έστω και για λίγο.

Επιμέλεια κειμένου

Αφροδίτη Αναστασοπούλου


Σχόλια