ΑΠΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ... ΓΟΝΕΙΣ.

 


Εσύ ποιόν αγαπάς πιο πολύ,την μαμά ή τον μπαμπά;

Μια ερώτηση που όλοι έχουμε κάνει ή έχουμε κληθεί να απαντήσουμε.Γιατί πρέπει να διαλέξω ομως;
Για να έρθει στον κόσμο ένα παιδί χρειάζονται και οι δύο γονείς...και πάντα κάτι διαφορετικό μας δένει με τον καθένα ξεχωριστά!
Η φύση της γυναίκας είναι τέτοια που νιώθει το μωρό της από το πρώτο λεπτό...και στη συνέχεια πράττει με το ένστικτο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.
Ένας άντρας το βιώνει τελείως διαφορετικά.Ας τον βοηθήσουμε δίνοντας του όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται...ας μοιραστούμε μαζί του τα άγχη και τις σκέψεις μάς.Τα όνειρα που κάνουμε για το παιδί που έρχεται...και στη συνέχεια ας του δώσουμε χώρο και χρόνο με το μωρό.Ενας μπαμπάς δεν βοηθάει στην ανατροφή του γιου ή της κόρης του...ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ!
Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι σίγουρα διαφορετικές για κάθε έναν από τους δύο γονείς...αλλά στο τέλος της ημέρας και οι δύο πρέπει να έχουν έναν κοινό στόχο...να έχουν προσφέρει στο παιδί τους αγάπη!
Πάντα ο ένας θα έχει τον ρόλο του αυστηρού αλλά δεν σημαίνει πως είναι "κακός".Κάποιος πρέπει να θέσει τα όρια και τους κανόνες....ο άλλος θα γελάει λίγο παραπάνω με τις σκανταλιες,όχι επειδή είναι αδιάφορος αλλά γιατί ένα σπασμένο βάζο ή ένας ζωγραφισμένος τοίχος είναι κάτι που διορθώνεται.
Ίσως ο ένας ακούει τα μυστικά των παιδιών,ενώ ο άλλος....μόνο τα παράπονα τους.
Όλα ομως είναι ευπρόσδεκτα αφού προέρχονται από μια ζωή που έφεραν μαζί στον κόσμο!

Επιμέλεια κειμένου

Αφροδίτη Αναστασοπούλου

Σχόλια