ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 



Συστατικά

• 500 γρ. αλεύρι

• 330 γρ. βούτυρο κρύο

• 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

• 125 γρ. άχνη ζάχαρη

• 1 βανιλίνη

• 90 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

• άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντροσπασμένα.

3. Πλάθουμε μπαλάκια ( των 25 γρ. ) τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 15 λεπτά.

4. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη και γαρνίρουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!

Σχόλια