Υλικά
200γρ βούτυρο
120γρ ζάχαρη
40γρ γάλα
40 γρ ηλιέλαιο
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
400γρ αλεύρι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
- 1.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από πορτοκάλι, τις βανιλίνες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 2.Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- 3.Πλάθουμε κορδόνια με τη ζύμη μας και κάνουμε πλεξούδες.
- 4.Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό, αραιωμένο σε λίγο γάλα.
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 20′-25′ λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: https://dimitrismichailidis.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου