Πασχαλινά Κουλουράκια

 



Υλικά

200γρ βούτυρο

120γρ ζάχαρη

40γρ γάλα

40 γρ ηλιέλαιο

1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

400γρ αλεύρι

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

2 βανίλιες


Εκτέλεση

  1. 1.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από πορτοκάλι, τις βανιλίνες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  2. 2.Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

  3. 3.Πλάθουμε κορδόνια με τη ζύμη μας και κάνουμε πλεξούδες.

  4. 4.Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό, αραιωμένο σε λίγο γάλα.

  5. 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 20′-25′ λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: https://dimitrismichailidis.com

Σχόλια